hits
Forside Om meg Kontakt Instagram
1

Tiden strekker ikke til

For meg er den aller beste medisinen for stress en tur i naturen. Her i LA er det veldig mange fine hiking trails som man kan følge opp til mountaintops, waterfalls and beautiful nature areas. Nå i det siste har jeg ikke vært på en eneste "hike"  siden jeg absolutt ikke har hatt tid. Skolen tar opp all fritid, og hver gang jeg gjør noe annet en skole får jeg super-dårlig samvittighet siden jeg ikke har tid til annet. Skole i USA krever all din tid, og siden Lånekassen krever at vi har 15 credits i semesteret blir jeg overkjørt med skolearbeid til langt på natt i ukedager og hele helgene. Det er ikke som i Norge hvor du har ansvar for egen læring, nei her må du sette av x4 så mye tid til hjemme arbeid minst for hver eneste time du har skole. Så jeg som må ha 5 klasser dette semesteret, en klasse online og 4 på campus, har da 15 timer på campus som vil si at totalt må jeg bruke 60 timer i uka på bare de 4 fagene. On top off that, så må jeg bruke 18 timer i uken på online faget jeg tar. Det er 168 timer i en uke totalt, og da skal jeg bruke 78 timer av det til skole. Dette er beregnet for studenter som er fra Amerika, jeg som har engelsk som mitt andre språk bruker dobbelt så lang tid på en innlevering som det de gjør. Noe som tilsier at jeg bruker mere enn 78 timer i uken på skole. Hvordan skal jeg da greie å leve, hvis 156 timer skal bli brukt til skolearbeid og skole hver uke? Det er lærere her på skolen som begynner å gråte når de ser hva Norge krever av oss, "for det må jo bare ende med psykisk sykdom hvis man skal fortsette slik"(sitat Chem lærer). 

Processed with VSCOcam with a6 preset

Rådgiverne på skolen synes det er helt bak mål at vi som kommer fra et annet land må ha flere credits enn hva som kreves av Amerikanske studenter. For å være fulltids student på College jeg studerer kreves det 12 units. Dette er en ok bunke med jobb gjennom uka, det er stress, men det er ihvertfall tid til pusterom og det å ta seg en tur ut for å samle alle tankene. Med de 3 credits'ene ekstra kreves det 12 timers mere jobb i uken minst og da blir det alt for mye. Sverige's krav for å være fulltidsstudent i Amerika er at de har så mange credit som det kreves for at man regnes som fulltidsstudent på det campuset man studerer på, noe som er et humant krav. Det Norge krever av oss utenlandsstudenter er ikke humant. Det eneste det kommer til å resultere i er at vi kommer hjem etter å ha godt på veggen med for mye å gjøre, og blir innlagt på psykiatrisk og deretter blir NAVere.  Er det det som er målet? At vi ikke skal klare å fullføre graden? 
Processed with VSCOcam with a6 preset
Alle du snakker med før du reiser ut på utdanning i et annet land, snakker så høyt om hvor fantastisk det er og hvor mye du lærer mens du er ute og studerer. De første semesterene gikk greit fordi fagene som jeg måtte ta var relativt ok, og vi hadde også læren om det å være international student som et fag, noe som tok ned timene hver uke med arbeid litt. Men etter 3 semester er det bare harde fag jeg må ta, og når hvert fag har en innlevering på 5 sider i uken + at man må lese og analysere en bok på 400 sider på helst en uke i en klasse, da har man ikke tid til å spise, drikke, sove, og spesielt ikke tid til hobbyer. Hobbyer er for meg veldig viktig for at jeg skal ha energi og motivasjon til å gjøre alt det hverdagen har å by på, så uten tid til det er jeg dømt til å gå på veggen.

Mitt ønske er at Norge skal innse at det er hardt nokk å studere i utlandet uten at man skal ha mere krav en hva de krever at Amerikanske studenter. Norge må innse at Amerika ikke har samme skolesystem, så før de setter krav for utenlandsstudenter høyere enn studenter i Amerika, kanskje de kan gjøre litt research og faktisk finne ut hvor hardt det er å være student her i Amerika i forhold til Norge. Jeg er ganske sikker på at de som satte disse kravene ikke vet hvordan det er å være student i utlandet, for hadde de visst så hadde nokk ikke kravene vært så høye som det de er. Det er hardt nokk å få ting til å go rundt her borte uten at vi skal ha en ekstra workload med skolearbeid enn det fulltidsstudenter her har.

Mine spørsmål er:

  • Er kravene så høye fordi de egentlig ikke vil at noen skal klare å fullføre en grad i utlandet?
  • Hvorfor kan ikke Norge ha samme krav som Sverige? Skolesystemet er jo så og si det samme.
  • Hvilken nytte har Norge av vår grad hvis vi kommer hjem syke? 

Enkelt og greit synes jeg Norge skal sette seg litt mer inn i hvordan det faktisk er å være student i USA, og også hver enkelt stat fordi det er ikke helt det samme i hver stat heller. Ja, det er kanskje mere arbeid, men gjør det nå så enkelt som de gjør i Sverige da. Ha som krav at så lenge du regnes som fulltidsstudent på campus så er det greit. 

-TM

  • Publisert: 23.02.2017             Klokka: 18:33            Kategori: Blogg
  •        
  • Kommentarer: 1

Inger Marie

Skrevet 23.02.2017 klokka 21:50

Flink e du som hi fullført 1 1/2 år. Du greier alt du vil! 😘😘😘

Skriv en ny kommentar

Torun Marie Skåle

Torun Marie

~23 år~Living life in LA~

Kontakt

tmskaale@icloud.com

Sosiale medier

bilde   bilde   bilde   bilde

Kategorier

Arkiv

Design

Kodet av Ane Estil