hits
Forside Om meg Kontakt Instagram
6

Nytt bloggdesign!!

Endelig er flinkeste Ane (http://aneestil.blogg.no/)  ferdig med mitt nye bloggdesign. Jeg er superfornøyd! Anbefaler virkelig Ane hvis noen er ute etter nytt bloggdesign, hun gjør en fabelaktig jobb. Hun lager designet etter ditt ønske og kan også improvisere hvis du gir henne litt friere tøyler. Mine instrukser var et enkelt, elegant og fint design, også er sluttproduktet akkurat slik jeg hadde sett det for meg. Tusen takk Ane!!

Nå blir det litt bedre og gøyere å blogge fremover nå som jeg er fornøyd med hvordan bloggen min ser ut.  Når bloggen ser bra ut er det litt mer gøy å blogge også! Selv om skolen dessverre må gå foran bloggingen, skal jeg blogge så ofte jeg kan og prøve å få tatt litt nye bilder til hvert innlegg. Men noen ganger blir jeg nødt til å bruke litt eldre bilder, håper det er greit..?


Sier meg enig med Marilyn Monroe, we all deserve to twinkle selv om det er en helt vanlig Tirsdag!

Ha en fin kveld!

~TM

 

 

 • Publisert: 28.02.2017             Klokka: 22:06            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
2

Hello Monday!

Alle elsker Mandager ikke sant? Eller ikke.. Uansett om vi liker Mandager eller ikke så kommer de hver uke enten vi ønsker det eller ikke. Jeg har hatt en veldig slapp helg hvor jeg har lest og studert stort sett hele helgen egentlig. Jag og Adrian har prøvd å bruke all tiden hvor vi ikke har jobbet til å gjøre noe sammen, så vi har vært fraværende fra sosiale medier denne helgen. Jeg har også lagt bloggen litt til side akkurat denne helga. Er litt greit å ta tak i studiene allerede fra starten av slik at jeg ikke blir hengende etter. Får satse på at jeg har mulighet til å bruke noen helger gjennom semsteret på noe annet en studier også. Men siden Adrian stort sett må ta møter og annen jobb i helgene nå siden han er på filminsspilling i uken, har jeg litt mindre dårlig samvittighet for å sitte hele helgen å studere.

Det har også vært veldig kaldt her i LA i det sister. Eller veldig kalt i forhold til hvordan det bruker å være her må jeg vel kanskje si siden det er mye kaldere i Norge. However, jeg savner varmen og har veldig lyst til å slippe å bruke vinterjakka mi mye lengre nå. Nå er jo jeg også slik at jeg fryser veldig lett, så det har sikkert noe med det å gjøre at jeg synes det er ekstremt kaldt. Men når det blåser er det faktisk ganske kald vind her også. Gleder meg veldig til det er sommer og sol hver eneste dag i uken igjen, og jeg endelig kan få litt farge på kroppen igjen. Føler meg så mye freshere med litt farge i ansiktet osv. Pluss at da kan man la foundationen stå til vanlig ihvertfall.

Processed with VSCO with a5 preset
Er ikke så fælt å studere hele helgen når man ligge å lese i en behagelig seng dagen lang med varm kaffe. 
(Beklager dårlig kvalitet på bildet, men en phone-selfie gir ikke så bra kvalitet dessverre..)

Håper alle får en super uke!

~TM

 

 • Publisert: 27.02.2017             Klokka: 19:30            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
5

Endelig helg (snart)

Yay, endelig er det snart helg!

En uke inn i semesteret og jeg er allerede fullpakket med studier og innleveringer som skal gjøres. Blir lite helg på meg med andre ord. Gleder meg allerede til det er sommer og jeg endelig kan puste igjen. Og jeg skal hjem til Norge i sommer også, det gleder jeg meg veldig til! Haha, blir sommerferie hjemme i Norge i stedet for syden. Det er litt bakvendt fra hvordan det ellers har vært for min del. Vanligvis er det som regel til steder som akkurat California jeg ville reise til i sommerferien tidligere, mens nå gleder jeg meg til å bruke mesteparten av sommerferien min i Norge. Things change! Men når jeg er i varme Cali hele året ellers gjør det ingenting med en Norsk sommer.-TM

 • Publisert: 24.02.2017             Klokka: 12:00            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
1

Tiden strekker ikke til

For meg er den aller beste medisinen for stress en tur i naturen. Her i LA er det veldig mange fine hiking trails som man kan følge opp til mountaintops, waterfalls and beautiful nature areas. Nå i det siste har jeg ikke vært på en eneste "hike"  siden jeg absolutt ikke har hatt tid. Skolen tar opp all fritid, og hver gang jeg gjør noe annet en skole får jeg super-dårlig samvittighet siden jeg ikke har tid til annet. Skole i USA krever all din tid, og siden Lånekassen krever at vi har 15 credits i semesteret blir jeg overkjørt med skolearbeid til langt på natt i ukedager og hele helgene. Det er ikke som i Norge hvor du har ansvar for egen læring, nei her må du sette av x4 så mye tid til hjemme arbeid minst for hver eneste time du har skole. Så jeg som må ha 5 klasser dette semesteret, en klasse online og 4 på campus, har da 15 timer på campus som vil si at totalt må jeg bruke 60 timer i uka på bare de 4 fagene. On top off that, så må jeg bruke 18 timer i uken på online faget jeg tar. Det er 168 timer i en uke totalt, og da skal jeg bruke 78 timer av det til skole. Dette er beregnet for studenter som er fra Amerika, jeg som har engelsk som mitt andre språk bruker dobbelt så lang tid på en innlevering som det de gjør. Noe som tilsier at jeg bruker mere enn 78 timer i uken på skole. Hvordan skal jeg da greie å leve, hvis 156 timer skal bli brukt til skolearbeid og skole hver uke? Det er lærere her på skolen som begynner å gråte når de ser hva Norge krever av oss, "for det må jo bare ende med psykisk sykdom hvis man skal fortsette slik"(sitat Chem lærer). 

Processed with VSCOcam with a6 preset

Rådgiverne på skolen synes det er helt bak mål at vi som kommer fra et annet land må ha flere credits enn hva som kreves av Amerikanske studenter. For å være fulltids student på College jeg studerer kreves det 12 units. Dette er en ok bunke med jobb gjennom uka, det er stress, men det er ihvertfall tid til pusterom og det å ta seg en tur ut for å samle alle tankene. Med de 3 credits'ene ekstra kreves det 12 timers mere jobb i uken minst og da blir det alt for mye. Sverige's krav for å være fulltidsstudent i Amerika er at de har så mange credit som det kreves for at man regnes som fulltidsstudent på det campuset man studerer på, noe som er et humant krav. Det Norge krever av oss utenlandsstudenter er ikke humant. Det eneste det kommer til å resultere i er at vi kommer hjem etter å ha godt på veggen med for mye å gjøre, og blir innlagt på psykiatrisk og deretter blir NAVere.  Er det det som er målet? At vi ikke skal klare å fullføre graden? 
Processed with VSCOcam with a6 preset
Alle du snakker med før du reiser ut på utdanning i et annet land, snakker så høyt om hvor fantastisk det er og hvor mye du lærer mens du er ute og studerer. De første semesterene gikk greit fordi fagene som jeg måtte ta var relativt ok, og vi hadde også læren om det å være international student som et fag, noe som tok ned timene hver uke med arbeid litt. Men etter 3 semester er det bare harde fag jeg må ta, og når hvert fag har en innlevering på 5 sider i uken + at man må lese og analysere en bok på 400 sider på helst en uke i en klasse, da har man ikke tid til å spise, drikke, sove, og spesielt ikke tid til hobbyer. Hobbyer er for meg veldig viktig for at jeg skal ha energi og motivasjon til å gjøre alt det hverdagen har å by på, så uten tid til det er jeg dømt til å gå på veggen.

Mitt ønske er at Norge skal innse at det er hardt nokk å studere i utlandet uten at man skal ha mere krav en hva de krever at Amerikanske studenter. Norge må innse at Amerika ikke har samme skolesystem, så før de setter krav for utenlandsstudenter høyere enn studenter i Amerika, kanskje de kan gjøre litt research og faktisk finne ut hvor hardt det er å være student her i Amerika i forhold til Norge. Jeg er ganske sikker på at de som satte disse kravene ikke vet hvordan det er å være student i utlandet, for hadde de visst så hadde nokk ikke kravene vært så høye som det de er. Det er hardt nokk å få ting til å go rundt her borte uten at vi skal ha en ekstra workload med skolearbeid enn det fulltidsstudenter her har.

Mine spørsmål er:

 • Er kravene så høye fordi de egentlig ikke vil at noen skal klare å fullføre en grad i utlandet?
 • Hvorfor kan ikke Norge ha samme krav som Sverige? Skolesystemet er jo så og si det samme.
 • Hvilken nytte har Norge av vår grad hvis vi kommer hjem syke? 

Enkelt og greit synes jeg Norge skal sette seg litt mer inn i hvordan det faktisk er å være student i USA, og også hver enkelt stat fordi det er ikke helt det samme i hver stat heller. Ja, det er kanskje mere arbeid, men gjør det nå så enkelt som de gjør i Sverige da. Ha som krav at så lenge du regnes som fulltidsstudent på campus så er det greit. 

-TM

 • Publisert: 23.02.2017             Klokka: 18:33            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 1
3

I dag er ingen vanlig dag

Nei, for i dag er det nemlig mammas bursdag!! Hipp Hipp Hurra for verdens beste mamma!

I fjor feiret jeg bursdagen hennes sammen med henne her i LA. Mamma, Pappa, Farmor og Farfar kom nemlig på surprise visit for bra akkurat en uke siden i 2016. Jeg hadde ingen anelse om at de skulle komme før de sto her på trappa og ringte på. Jeg fikk nesten hjertestopp når jeg innså at det faktisk var dem som sto der ute. Det var en flom av følelser som kom over meg, jeg skalv, hikstet, gråt og hadde ikke store nokk armer til å klemme dem alle sammen samtidig så jeg sprang mellom dem som en tulling for å gi klemmer. Før de kom hadde jeg hatt en veldig tøff periode med skolen, og harde fag pluss at jeg var i en "down period" med meg selv også. Jeg hadde kjent veldig på det at jeg savnet Norge og alle der hjemme, så at de kom akkurat da de kom kunne ikke vært mer perfect. Jeg hadde helt enkelt mistet all motivasjon og var på tanken om å reise hjem, jeg hadde nokk gjort det også hadde det ikke vært for at Adrian ga meg så mye slik at jeg holdt ut litt extra. Men det å endelig få en go bamseklem av foreldre og besteforeldre ga meg all motivasjon i verden til å fortsette slitet.  Jeg gir ikke opp lett; men når jeg ikke har tid til å sove og jeg har 4 fag som krever 8 timer hver for lekser hver uke, pluss at da regner de ikke med lesing til prøve og pugging, da renner det over for meg. Uansett, det at de kom og var sammen med meg i 10 dager var akkurat den medisinen jeg trengte for å fortsette ut semesteret. Jeg var dessverre nødt til å gå i alle timene mine osv, men jeg hadde stort sett hver ettermiddag sammen med dem. Vi dro også sammen ned til Newport beach for en mini weekend-trip på fire dager før de reiste hjem til Norge. Jeg er så utrolig heldig som har slike fantastiske foreldre og besteforeldre! Jeg kommer aldri til å glemme hvor godt det var å se dem på trappa mi her i LA.

Så kjære mamma, jeg håper du får en helt fantastisk bursdag! Jeg savner deg og skulle ønske jeg kunne feiret dagen sammen med deg i år også, men det får vi ta når jeg kommer hjem til sommeren. Glad i deg!


Dette bildet ble tatt når de akkurat hadde overrasket meg. Klemmer stakkars mamma ganske hardt her, haha. <3

-TM

 • Publisert: 22.02.2017             Klokka: 10:00            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
0

Alene selv om jeg ikke er alene

Det å flytte til Los Angeles helt alene og det å ikke ha alt som er kjent og trygt fra Norge, er ikke alltid like enkelt. Selv om jeg har bodd her i snart to år har jeg fortsatt stunder hvor jeg føler meg fryktelig alene. LA er en by hvor det er mennesker rundt meg uansett hvor jeg går, men selv om jeg nesten aldri er alene er det stunder hvor jeg føler meg veldig alene. 

Dette er ett lite videoklipp fra når jeg og Adrian lekte oss med kameraet i Downtown LA. Denne videoen viser litt hvordan det er å være i en storby helt alene, hvor alt er nytt og ukjent. Man vokser så utrolig mye på det å klare seg alene, og en ting jeg lærte veldig fort var det at jeg måtte gjøre alt selv. Heldigvis har jeg blitt kjent med mange flotte mennesker som med glede strekker ut en hjelpende hånd hvis det trengs. Gode venner og mennesker man kan stole på er veldig viktig å ha rundt seg, slik er det ihvertfall for meg.

Hope you enjoy!

-TM

 

 • Publisert: 21.02.2017             Klokka: 10:00            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 0
3

Half the world away

Noen ganger kjenner jeg mer på akkurat det at jeg er halve jordkloden unna familie, venner og generelt alt som er hjemme Norge.

I helga lengtet jeg hjem mer enn hva jeg vanligvis gjør fordi jeg har ligget med influensa helt siden Torsdag. Mammas gode "bli-frisk"-oppskrifter og klemmer er det eneste som frister når feberen er høy og energien er helt i bonn. Uansett hvor stor jeg blir så lengter jeg alltid hjem til mamma og pappa, når jeg ikke kjenner meg frisk. Er vell slik det skal være, er det ikke? 

Veldig skuffende å bli syk nå når jeg endelig hadde tid til å gjøre noe annet enn skole for en gangs skyld.. Men dessverre hadde kroppen andre planer for meg denne helgen. Har vell egentlig vært litt småforkjølet hele winter semester, men har holdt det i sjakk helt til nå. Måtte bare deal with it nå som jeg hadde tid. Heldigvis henger det ikke i så lenge for jeg kjenner meg mye bedre i dag, så jeg vil være helt fit for fight nå som skolen begynner igjen på tirsdag. Adrian stakkars fikk det han også, så denne helgen har vi bare ligget med kaldsvette og hetetokter om hverandre, mens vi har skålet og tatt en shot med hostemedisin. haha, for en helg! Men som sagt så er vi bedre, og er klare for en ny uke. Adrian starter et film prosjekt nå på tirsdag som kommer til å vare frem til slutten av Mai, så han kommer til å være veldig travelt opptatt fremover. Blir rart å ikke se han hjemme så ofte, men heldigvis trenger han ikke å reise noe sted. De skal bare filme her i LA, så han kommer hjem hver kveld ihvertfall. 


Siden jeg ikke har vært frisk og ikke har tatt noen bilder denne helga, slenger jeg med et bilde fra forrige helg i Downtown LA.

Håper virkelig deres helg var bedre en min!?

-TM
 

 • Publisert: 20.02.2017             Klokka: 11:11            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
1

LA traffic

Her kommer det noen punkter om hvordan LA traffic er og hva jeg misliker med den:

 1. Det er så utrolig mange idioter i trafikken her, og da mener jeg folk som absolutt ikke burde hatt førerkort. Jeg er så utrolig glad for at jeg lærte å kjøre bil etter norsk standard. Men det hjelper ikke å være dyktig bak rattet hvis mange av alle bilførere etter veiene her ikke kan å kjøre. 
 2. Siden den offentlige transporten er så dårlig her, gjør det at alle må ha egen bil, noe som igjen fører til at alle som har en vanlig jobbdag skal rekke jobben i tide på morgenen. Dette medfører "rushtrafikk" noe som man helst vil unngå uansett i hvilket land man kjører. Her står trafikken praktisk talt helt stille nesten mellom 6-8am (om morgenen) og 4.30- 7.30 pm (om kvelden). 
 3. Når det er en trafikkulykke, spiller ikke stor rolle hvor stor ulykke det har vært, står trafikken helt stille i minst 10-20 min hvis bare en av filene på freeway'en er stengt. Dette kunne vært unngått hvis det ikke var for at alle er så nyskjerrig å bare må få med seg hva som skjer på ulykkesstedet. Trafikken hadde nokk sikkert vært mer flytende hvis folk bare hadde kjørt i stedet for å snegle seg forbi slik at de kan "take a good look"
 4. All den tiden som går med til å sitte i stillestående trafikk gjør alle veldig utålmodige. Fork blir så aggressive og frekke når det kommer til å tute, vise fingern og det å presse seg imellom filene for å prøve å komme seg frem. Som om det hjelper..
 5. Jeg liker heller ikke folk på motorsykkel når det kommer til det å kjøre på freeway'ene. De bare kjører mellom bilene i to filer i en normal fart. Dette er jo kjempe skummelt. Det er jo selvsagt at folk hører å ser dem, men man vet aldri hvor de kommer. Bilene har jo speil for å se, men når det kommer en på høyre side og venstre side samtidig er det ikke så mye som skal til for at man svinger litt for nærme en av de på motorsykkel. Pluss: hver nå litt forsiktig når det kommer til fart mellom bilene, siden beskyttelsen til en på motorsykkel er ganske så begrenset sammenlignet med i en bil.
 6. Folk som er på telefonen, leser bok (ja det er folk som gjør det her) eller sminker seg i bilen. Herre min hatt, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett jenter som sminker seg ved rødt lys, og som bare fortsetter å påføre sminken etter at lyset er grønt. Komisk og veldig uansvarlig.

Processed with VSCO with a6 preset

På bilde under er Highway patrol ute fordi det hadde skjedd en ulykke. To biler hadde kjørt inn i hverandre og det var heldigvis ikke folk som var skikkelig skadet. Men noe som gjorde vondt i hjertet mitt var at på fortauskanten (eller hva det nå heter på en freeway) satt det to barn med sine teddybjørner. De var heldigvis ikke skadet, men hver dag er det barn som er involvert i trafikkulykker hvor det har vært en voksen person som har gjort en tabbe eller feil. Om det er telefonen, bok, barne krangel eller noe annet har det gjort det uoppmerksom på hva det er du egentlig driver med. Og det tar ikke mer en to sekunder, så kan en stor ulykke hendt på grunn av deg.Processed with VSCO with a6 preset

Ha en fantastisk Fredag, og husk å kjøre fint folkens!

-TM

 • Publisert: 17.02.2017             Klokka: 12:00            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 1
6

DONE WITH MY FINAL!

YAY! Da er jeg endelig ferdig med mine seks intensive uker med statistikk. 

Det er så herlig å være ferdig med eksamen og vite at det er siste gang man går ut av det klasserommet. Jeg er ferdig! Og nå har jeg fire dager med ferie før spring semester starter neste tirsdag. Da blir det fullt opp med skole dag ut og dag in igjen, så de fire dagene hvor jeg bare kan slappe av skal jeg nyte så godt jeg kan. 


 

Hvilke planer har dere for helgen?

-TM

 • Publisert: 16.02.2017             Klokka: 22:17            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
0

My Valentine

I går var det som alle vet Valentine's Day. Vi feirer ikke denne dagen noe særlig jeg og Adrian, vi hadde ingen planer og vi skulle bare ha en helt vanlig fin Tirsdag, trodde jeg... Men min lille romantiker av en kjæreste hadde andre planer. Nå må jeg si at han elsker å overraske meg med slikt uansett hvilken dag det er, men han valgte altså å overraske meg på Valentine's Day også.

Jeg hadde en liten overraskelse til A jeg også, men den var mest for oss begge to. Jeg lagde en kalender av våre minner fra året 2016 som vi kan ha hengende her hjemme. Jeg har savnet det å ha en fin kalender hengende, så hva er ikke bedre enn en "hjemmelaget" kalender med gode minner som vi har sammen da?

Når A kom hjem fra jobb i 5 tiden trodde jeg at vi bare skulle slappe av hjemme med eventuelt en film eller noe sammen, men han hadde andre planer. Han hadde reservert bord på vår favoritt restaurant Divina Cucina, som er en italiensk restaurant med helt fantastisk god mat. Så han sa jeg måtte gjøre meg klar til å dra Kl 6.30 pm. 
Processed with VSCO with b1 preset

 

 

Når vi kom til restauranten var det et bord som ventet på oss. De hadde pyntet veldig fint med roser og hjerter for å skape en veldig fin Valentine's stemning der. Vi spiste helt nydelig mat og koset oss veldig sammen. Som vi alltid gjør, og det kan dere kanskje se på bildet ovenfor også. Se det gliset da, haha. Men en ting jeg og Adrian snakket om i går er at det er så godt å tenke på at vi kan ha det like koselig sammen hjemme foran TV'n som det vi har ute på restaurant. Vi koser oss i hverandres selskap, og da spiller det ingen rolle hvor vi er.

-TM

 • Publisert: 15.02.2017             Klokka: 19:12            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 0
3

Tomorrow's Valentine's day

I morgen er det Valentine's day og alle par har sikkert en valentine's gave liggende eller har planer om å skaffe en gave i dag. Her i LA er det helt sykt hva kvinnen i et forhold forventer å få i gave på denne dagen. Kvinner sammenligner gavene de får av sin kjære med hverandre for å se hvem som fikk den "beste" gaven. De forventer dyre smykker, klokker, ringer eller noe annet som absolutt ikke er billig. Akkurat som om at de må få bekreftet kjærligheten fra sin kjære gjennom prisen på gaven de får. Dette synes jeg er helt absurd! Hvorfor skal denne dagen handle om hvor mye penger han bruker. Og det jeg synes er værste av alt er det at, denne dagen for en eller annen grunn, handler om at mannen skal gjøre denne dagen helt spesiell for kvinnen. Hvorfor er det ikke like mye kvinnens oppgave å se til at denne dagen blir super? Handler ikke Valentine's day om kjærligheten mellom to mennesker, og det å feire kjærligheten? Nå tar jeg mest standpunkt i forhold til hvordan dagen blir feiret her i LA, fordi i Norge er det ikke like ekstremt som her med dette presset som jeg kan huske ihverfall. 

Personlig er jeg ikke så fan av hvordan valentine's day setter slikt press på menn. Min første valentine's day her i LA sammen med Adrian var veldig koselig. Vi hadde begge snakket om hva vi tenkte om akkurat denne dagen, og hva vi synes denne dagen skal handle om for oss. Jeg husker han spurte meg hvilket smykke jeg kunne tenke meg osv. For meg er det ikke hva jeg får i gave som teller. Når det kommer til å vise kjærlighet blir jeg mest glad for tid som er tilbrakt sammen. Så fjorårets valentines var slik: (1) Jeg lagde frukost på sengen for han på morgenen (2) etter det gikk vi en lang fjelltur, (3) før vi kom hjem og slappet av en liten stund før (4) han tok meg med ut på middag. Dette var en helt perfekt Valentine's day for meg, ingen gaver og masse tid. Adrian har den Amerikanske mentaliteten når det kommer til Valentine's day og jeg husker at han angret på at vi inngikk en avtale på å ikke kjøpe gaver når dagen kom i fjor. Men han har innsett at jeg ikke er som kvinnene her i LA. Min mentalitet er ikke som deres når det kommer til materialistiske ting.

Jeg sier som Adrian: " Why can't we treat each other with love every day instead of having this one day where we have to take it overboard?" Dette er jeg helt enig i. Hvorfor skal blomster og gaver på denne dagen bety mer enn på andre dager? Adrian kan komme hjem med blomster til meg på en helt vanlig tirsdag uten at det er noe spesielt som skjer. Dette betyr mer for meg en noe annet dyrt på Valentine's day.

Tid er det mest verdifulle noen kan gi deg, for det får man aldri tilbake!

-TM
 

 • Publisert: 13.02.2017             Klokka: 19:20            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
4

Downtown LA

I dag har jeg og A vært i Downtown LA for å se oss litt omkring, pluss ta noen bilder som forhåpentligvis kan bli til en ny header på bloggen. Vi var i China Town, Downtown og endte turen i LACMA. Har virkelig koset oss som turister i dag, og selv Adrian som vokste opp her fikk også sett noe nytt i sin egen by.

Et stort pluss med å ha en i filmbransjen som kjæreste er at han har et ekstremt godt øye for photo og hvordan han vil det skal se ut. Det kommer godt med når han har en model som ikke er så alt for kjent med det å posere. Jeg er langt ifra god til å posere så han fikk jobbet litt der, men heldigvis er han veldig tålmodig og forstår at noe må inn med teskje før jeg forstår helt hvordan han vil ha det. Vi hadde det helt sykt gøy begge to ihvertfall!

Det er vel kanskje ikke så vanskelig å forstå at dette er midt i China Town? Tror kanskje de hengende lyktene røper det litt?! Det er ihverfall veldig fint her og det er så utrolig mye god mat i området også! Nesten så man kan tro man er i Kina, siden alle skiltene er markert med kinesiske tegn og de fleste rundt deg snakker kinesisk.  Dette er i LACMA, et veldig populært sted for turisme her i LA. Det er litt penere på kveldstid når det er mørkt og lampene faktisk lyser, men siden vi var i området i dro vi like gjerne dit for å knipse litt også. Når vi endelig kom oss hjem satte vi oss ned for å se på alle bildene og koste oss med redigering og et godt glass med rødt sammen. Alt i alt en innholdsrik lørdag med mye tull og moro sammen med min #1. 

-TM

 • Publisert: 12.02.2017             Klokka: 07:19            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
3

Stand up med Louis C.K.

Louis C.K. er helt

Jeg har ikke ledd så mye på lenge, lo så tårene trillet og kinnene mine fikk krampe. Personlig elsker jeg humor hvor de fokuserer mer på selv ironi i stedet for det å tråkke ned på andre. Han var veldig flink til å tråkke like mye ned på seg selv som andre. Selvsagt er det en del tråkking på andre også, men hvis du går til et stand up show så må du nesten regne med at det er noen vitser og punchlines som er litt i det groveste laget. Alle tilskuere må på en måte være litt forberedt på at noe av stoffet som blir presentert kan treffe deg litt personlig, så du må ha med deg din egen selv ironi også på et slikt show.
Processed with VSCO with kk1 preset

Når vi endelig ankom Long Beach Convention Center, etter 2 timers kjøring, kjøpte vi oss en drink i lounge området utenfor før vi fant setene våre. Jeg, Adrian og Derrick hadde plassering på 10. rad, noe som var veldig gode seter siden vi var helt i midten. Sunny og Michelle hadde seter på 2. rad(!!), så de hadde de aller beste setene av oss alle. De var så nærme at de kunne se svettedråpene som formet seg i panna hans, så de var veldig fornøyde med kvelden. 
Processed with VSCO with kk1 preset 

Dette bildet tok jeg så fort vi satte oss ned, men alle setene fyltes opp før det startet. Jeg har aldri vært på noe lignende før, så dette var noe helt nytt for meg. Louis hadde to komikere som varmet opp for han før han entret scenen, og det var en liten dame fra Minnesota som started kvelden. Etterfulgt av en av vennene til Louis C.K. som hadde et lite kort show pluss at han introduserte Louis C.K ut på scenen. Etter det var det stående applaus når komedie kongen kom ut på scenen i finstasen.
Processed with VSCO with kk1 preset

Jeg har sett noe av hans stand up på Netflix, og jeg synes det er kjempe bra. Men jeg må si at det er ingenting som slår å se han live og faktisk sitte i publikum sammen med hundrevis av andre som også liker det han gjør. Stemningen som var i publikum var halve delen av opplevelsen. Eneste minuset med hele kvelden var at han kom ut og gjorde 30 min extra etter at han egentlig var ferdig fordi "vi" ba om det. Hadde det ikke vært for at jeg hadde en blære som var i ferd med å eksplodere, så hadde jeg elsket det. Men jeg var bare nødt til å gå ut av extra delen hans for å tisse, haha! Litt flaut å be alle om unnskyldning for at jeg trampet over dem fordi jeg måtte ut... Men hei, må man så må man!
So my conclusion of the night;  a dope ass night with awesome entertainment and amazing people

-TM

 • Publisert: 11.02.2017             Klokka: 06:34            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
4

Sunshine!

Sol, sol og SOL!

Nå har jeg akkurat kommet meg hjem etter dagens skoledag, og tenkte jeg skulle prøve å skrive ett lite innlegg før jeg setter meg ned for å lese. 
Det er helt nydelig vær her i dag, sol og fint så for å nyte solen maximalt skal jeg ta med meg studiene ut i solen tenkte jeg. 

Processed with VSCO with a5 preset

Sunshine hurts my eyes.

Processed with VSCO with a5 preset

"Strike a pose". Selvutløser er tingen, hahah.

Processed with VSCO with a5 preset

Som sagt så skal vi se Louis C K i kveld sammen med Adrian's business partners med significant others, så må se til så jeg har tid nok til å "stæshe" meg opp litt før vi drar dit også. Showet er i Long Beach og er en bit å kjøre, men det er det jo stort sett uansett hvor du skal hen i LA. Det er som regel distanser på 30 min uansett hvor du skal, så en time fra og til merkes ikke så veldig med mindre du er veldig forsinket. De lange distansene og det dårlige offentlige transport systemet de har her, gjør at man ikke kommer seg noe sted uten egen bil. Du kan selvsagt bruke penger på Uber, Lift eller Taxi, men det blir fort veldig veldig dyrt. Så da lønner det seg å ha egen bil. Ikke bra for miljøet i det hele tatt, men heldigvis jobbes det med å forbedre den offentlige transporten så forhåpentligvis blir det mulig å komme seg rundt uten egen bil snart. Burde være mulig i en storby som dette.

-TM

 • Publisert: 09.02.2017             Klokka: 23:59            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:
1

Jeg henger 9 timer etter

Happy Wednesday!

I og med at California henger 9 timer etter Norge, blir det litt rart når jeg skriver innlegg om "min dag" og poster det på tidlig-morgenen neste dag norsk tid. Men når jeg skriver innlegg er det stort sett kveld her i LA, og siden Norge er 9 timer før blir det allerede neste dag før jeg poster mitt innlegg. Så dere må ta utgangspunkt i at når jeg skriver " i dag" vil det stort sett si " i går " for dere lesere. Jeg kan prøve å skrive noen innlegg litt tidligere på dagen i helgene, slik at det legges ut på riktig dag i forhold til tidsforskjellen. Men det blir nok stort sett at jeg skriver på kveldene her noe som gjør at innleggene kommer ut tidlig neste dag hjemme i Norge. Det er jo litt fordi at det er vanskelig å skrive om dagen idag hvis klokken er 9 på morgenen her. Derfor må det gå fint for dere lesere å skjønne at jeg henger litt etter tenker jeg.

Processed with VSCO with hb2 preset
Har vært en veldig lang dag idag, så her ligger/sitter jeg og lar hjernen hvile. My brain go overloaded big time today.

I morgen kveld (Torsdag) skal vi feire bursdagen til en av Adrians venner med stand-up show. Vi skal se Louis C K, og det kommer til og bli så gøy! Vi har veldig bra plassering så blir nok et innlegg med bilder osv på Fredag eller Lørdag morgen tenker jeg. Jeg gleder meg veldig! Håper bare at jeg er litt mer våken og har mere energi å gå på enn det jeg hadde idag.. For i dag har jeg virkelig ikke vært helt med. Det sa bare stopp, og så var det ikke plass til mere informasjon i min harddisk. Men etter en god natts søvn skal jeg nok lage rom slik at jeg kan lagre morgendagens informasjon igjen. 

-TM 

 • Publisert: 09.02.2017             Klokka: 06:18            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 1
1

Another grey rainy day...

En ting jeg aldri trodde jeg kom til å si, i og med at jeg er norsk, er; Yay, its raining!

Her i California derimot, hvor det nesten aldri regner og det har vært tørke i mange år, er det jubel i alle hjem så fort det regner. Alle er spesielt glade nå når det har regnet veldig mye i det siste. Det har faktisk blitt slutt på store deler av tørken som har vært, noe som er veldig positivt. En av grunnene til at jeg nyter regnet er fordi det er flere solskinnsdager enn regnværsdager, noe som gjør de få dagene med regn koselige.

Her er det jubel for regnværsdager og i Norge jubler vi som mest når det er sol og sommer. 

Processed with VSCO with c1 preset

Tok meg en kort lufte tur til Garfield Park idag for å komme meg litt ut mens det var oppholds fra regnet. En veldig fin og koselig park, som har blitt så grønn og fin nå som det har regnet og gresset og alle plantene får vann og næring til å vokse. 

Processed with VSCO with c1 preset

Når det fortsatt var tørke var alt så brunt, trist og dødt. Ikke mange planter som klarer seg uten vann, og siden tørken var så ekstrem fikk ikke folk lov til å vanne plenen og plantene i hagen sin engang fordi det var mangel på vann. Så det er veldig koselig å se at det er liv i plantene i nabolaget igjen.
Processed with VSCO with c1 preset


Processed with VSCO with c1 preset

Ellers så har jeg bare jobbet med statistikk idag. Fikk tilbake prøven som vi hadde i går, og fikk jammen A+ på denne prøven også. Så tiden jeg sitter med lesing og lekser "pays off for a good grade". Til middag valgte jeg og Adrian å dra ut for og spise. Vi var begge veldig trøtte etter en lang dag, så vi bestemte oss for å gå ut og spise i stede for å lage middag selv. Siden det regner og er kaldere ute benyttet vi oss av å spise warm ramen noodles soup, siden det ikke frister så mye når det er sol og varmt. Jeg tror vi begge kjemper mot en liten forkjølelse, for energien er ikke på topp og begge er veldig trøtte. Derfor ligger vi langflate foran TV'n og slapper av max før "we hit the sack". 

-TM
 

 • Publisert: 08.02.2017             Klokka: 06:18            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 1
1

Mitt første innlegg

Da har jeg endelig litt tid til å skrive et innlegg. Finally! 

Helt siden jeg kom tilbake til Los Angeles etter jule-feire hjemme i Norge, har det vært veldig hektisk. Jeg tar Statistikk i et intensivt semester på 6 uker (winter semester), så vi skal lære 16 ukers stoff på bare 6 uker. Det gjør at det blir mye pugging og lesing gjennom uken, noe som ikke gir så my tid til mye annet. Men idag startet vi med uke 5 av 6 så snart blir det et lite pusterom før vår semesteret starter for fullt. Det pusterommet skal jeg bruke på å lære hvordan jeg kan blogge bedre og bli mer kjent med hvordan blogg.no fungerer.

 
Studie tid i stua.

Jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive så ofte jeg kan, og jeg lover at jeg skal blir flinkere. Men akkurat nå når jeg er en nybegynner innenfor blogging håper jeg at dere er litt tålmodige. 

 Processed with VSCO with a6 preset
Mye terping og lesing, men holder motet oppe.

Er mye jeg må lære, men øvelse gjør mester så må jo starte ett sted. Dette skal bli gøy! 

Btw, dette blogg designet er bare midlertidig. Flinkeste Ane (http://aneestil.blogg.no/) skal hjelpe meg med å lage et fint design, siden jeg ikke kan noe om koding etc. Gleder meg veldig til det er ferdig!

-TM

 

 • Publisert: 07.02.2017             Klokka: 18:47            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 1
Torun Marie Skåle

Torun Marie

~23 år~Living life in LA~

Kontakt

tmskaale@icloud.com

Sosiale medier

bilde   bilde   bilde   bilde

Kategorier

Arkiv

Design

Kodet av Ane Estil